2 Eylül 2013 Pazartesi

HAMASET MESELESİ..

Bugünlerde Suriye’ye bir askeri müdahaleyi, ağzında çam sakızı haline getiren Erdoğan’a bir sormak gerekiyor.  İşler sarpa sarınca, şayet ulusal bir seferberlik de farz hale gelirse, askerlikten bile kaçırdığı muhterem oğullarını da, delikanlı gibi cepheye yollar mı acaba? Bu soru partisinde ve himayesinde ki tüm yandaş mızıkacıları için de geçerlidir. Aslında bunu umut etmek dahi abestir.

Yoksa – nasıl olsa sadece bu işler için var saydığı - bizim çocukların ve eli silah tutan vatandaşların sırtına binerek, tek yaptığı iş olan hamaset şovunu, bu defa can derdinde ki vatandaşlarını da figüran yaparak bedava maliyetli, yeni bir seçim kampanyasına mı dönüştürmeyi kurguluyor.
Yukarda ki görüş, aslında işine yarayacağını düşündüğü olasılıklarından biriydi. Ne var ki, saldırgan tarafta olan emperyalist’in bu riski taşıyamayacağını veya kendi kitabına uyduracağını da elbette hesaplamıştı. Fırsatı kaçırmayarak derhal bu durumdan da nemalanmaya baktı. Ve Obama’yı netice alamayacağını bile bile, Esad'ı devirmek amacıyla bir Suriye saldırısına gaza getirmeye kalktı.
 Amacı, bak biz aslan gibi ortadayız; ama dünya devi panikliyor imajı yaratmaktı kamuoyu önünde. Bu şovu da kullandı esasen. Veya düşündüğü gibi olmasa da, kullanmadığını da söyleyemeyiz. Şimdi soralım o zaman. Obama’nın, kendi imajının da çizilmesi tuzağına düştüğü Erdoğan hakkında ki, en son yorumu nedir acaba?

Sözün özüOsmanlı'nın son yüz yılı da dâhil olmak üzere, devletimizin başına hiç bu kadar Şeytani kurguda ve melanet simsarı bir Âdemoğlu gelmediğini, şimdi gelin samimi olarak itiraf edelim. Adam Ahitte, Havva’yı baştan çıkarıp Âdemle birlikte cennetten kovduran, yetmiyormuş gibi onu tekrar iğfal ederek, günah çıkarmasını bile engelleyen İblise, neredeyse külahını ters giydirecek.
Muhtemelen Satan sülalesinden geliyor olmalı; ama İblisi Âdem yüzünden cennetten kovan tanrıyla hiçbir ilgisi olmadığı ve böylesinden normal yolla aranılmayacağı da kesindir. Atatürk ve bağımsız Cumhuriyeti bahane, belki de Satan atasından tevarüs ettiği (miras aldığı), Âdemoğluna karşı hissettiği müthiş kindir içini kaplayan, kim bilir.

O halde Şeytan çıkarma zamanı da gelmiş demektir. Ve ciddi olarak artık bu beladan nasıl kurtulacağımızın veya da sadece yazıp çizmekle kurtulamayacağımızın hesabını da iyi yapmak gerekiyor biran önce. Şeytan ruhlarımızı da mundar etmeden, çok Sayın muhalefet! Bilmem anlatabildim mi?
                                                                                              
                                                                                  Serendip Altındal





            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder