25 Temmuz 2017 Salı

ORTAK AKIL..

           İktidarla muhalefetin ortak paydası artık kaybolmuştur. Ara ki bulasın. Çünkü iktidar tarafı bütün diyalog yollarını iletişime kapamıştır. Yüce Meclis çatısı altında da ortak akıl tıkandığı yani İmam bildiğini okuduğu için, iktidar bir şekilde tepetaklak olmadan, halen mevcut seçim sistemiyle de bir çıkış yolu olası görülmemektedir.

            Bugün muhteşem yalnızlıkları içinde, artık Pan’ın efkâr flütünü öttürmeye çalışan dünün iktidar borazancıları, önce adam gibi Devlet olunması mecburiyetini de anlamış olmalıdırlar artık. Çünkü Referandum, Adalet yürüyüşü gibi somut öğretiler var ortada. Ve Türkoğlu başında kendi hamurundan bir Devlet ister. Şayet bunu ona vermez ya da veremezsen ne mi olur. Bekle, o zaman birlikte kendi sonunu da görürsün. İşte belki de bunu anlamışlardır herhalde artık, kim bilir…


            Liberal emperyalistin zorlama Küreselcilik enkazının üstünde giderek oluşmakta olan Dünya Ulusları Ortak Pazarının – veya Yeni Dünya Çarşısının – kurulması amaçlı; Çin’in başlattığı yeni ipek yolu endeksli büyük ticaret projesinin ilk adımları atıldı. Bankacılık sektöründen, ulaşım ve lojistik sektörlerine kadar çeşitli branşlarda Türkiye’mizin de içinde bulunduğu sistem tasarımı, bilhassa ülkemizi jeopolitik konum ve gerçeği nedeniyle de bu projede çok önemli bir noktaya taşımaktadır.

            Ne ki bugüne kadar salt emperyalist projelerine tek taraflı imzalar atmak zorunda kalmış olan bizlerle, alışık olmadığımız düzeyde tam bağımsız ve karşılıklı işbirliğine soyunmuş, uzak Asyalı, Avrasyalı ve tüm bu evrensel projenin lider ve mimarı konumundaki devletlerin ise tek bir endişesi vardır. O da ülkemizin halen başındaki ikircikli Erdoğan sultasıdır. Bize altın tabakla hayatımızın fırsatını vermeye hazırlanıyorlarken; ama diğer taraftan da güvenmekte zorlanıyorlar anlayacağınız.

            Bu nedenle de Türkiye’mizin şimdi içinde bulunduğu durum; güvenilir bir ortak olarak aynı taşın altına elini uzatması beklenen bir aciliyeti de ortaya koymaktadır. İşte bu yüzdendir ki, Türk Milletinin şimdi, kendi geleceği adına bağımsız ve ortak kararlar alabilmesi için, yeni bir Erzurum Kongresine ve bütün sorumluluğu sırtında taşıyabilecek Atatürk hamurunda bir lidere hiç olmadığı kadar ihtiyacı vardır. O halde haydin bakalım lider namzetleri göreve. Ey yiğitler, sadece rüzgârlara eyyamcılık yapmayın, yani çıkın artık meydane…


            Rahmi Turan’ın 24 Temmuz tarihli yazısı maalesef bazı CHP’li Belediyeler açısından da üzüntü veren bir gerçeği yansıtıyor. Ne ki çoğunlukla AKP’li büyük şehir Belediyelerinin hizmet alanları içinde oldukları için mağdur edilen CHP’li bazı ilçe belediyelerin, Hizmet giderlerini arttırabilmek için gelir kaynaklarını zorladıkları, hatta fazla vergi borçları çıkardıkları da sabittir. Bu mağduriyet bile asla böylesi anti sosyal davranışların özrü olamaz.

Hepsinin üstünde, CHP yönetimin bu uygunsuzlukları göz ardı etme lüksü de yoktur. Yönetimin yapacağı ise adı çıkan Belediyelerini, sürekli; ama haber vermeden ani teftiş etmektir. Ve unutulmamalıdır ki itimat iyi; ama kontrol daha iyidir. Çünkü kontrol etmek zorunda olduğunuz teşkilat, sonuçta sizin de varoluş nedeninizdir.


Evrim yerine cihadı oturtursan, evrimin keskin pençeleri arasında ilk sen son bulacaksın demektir. Senin ölüm öten bile kendi kuantlarına (tanrı maddelerine) ayrışıp mikro kozmos ve evrim marifetiyle yeni materiye (canlı, cansız) enerji kaynağı olurken, bilmediğin halde evrim senin için de yine bir evrensel yaşam gerçeği olacaktır. Çünkü senden arta kalan tanrı parçacıkların, artık başka maddelerin enerji kaynakları olmak üzere yeni görevlerine çoktan başlamış olacaklardır.

Nasılsa vakti geldiğinde bunu sende anlayacaksın. Muhtemelen de özlemini çeken birilerinin, çoluk çocuğun ırzına geçerken onunla iğfal ettikleri eşekler cennetine göçerken veya yeni bir beyinle tekrar dünyaya geldiğinde kim bilir…

                                                                       Serendip Altındal


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder