15 Mayıs 2012 Salı

TEK BAŞINA VE TÜMÜNE KARŞI..

           Bu konuda çok fazla şeyler söylenip yazılabileceği ve yine de yetersiz kalınacağı bilincindeyim. Konuyu kısa kesmek amacıyla, sadece aşağıda ki adresten aldığım grafik ve yazıyı önce bir tetkik edin. Kendisinden sonra gelen dünyanın bütün devlet liderleri ve dönem ekonomileriyle, Atatürk'ümüzü ve ekonomisini, Allah rızası adına lütfen karşılaştırın ve ondan sonra da elinizi akıl vicdanınıza koyup yorumunuzu yapın. Bizimkilerden örnek dahi göstermeye çalışmak, Atatürk’le mukayesede abesle iştigal demek olur.

            Ve başka da bir örnek gösterebilin ki, devrinin bütün olumsuz şartlarına rağmen o, bizim Atatürkümüzden fazla milletine yarar sağlayabilmiş, hatta bu yararın yakınından bile geçebilmiş olsun. Yani tek başına yedi düvele karşı bir yalnız adam. İşte benim atam ve kendi adıma esasen bu nedenlerle Kemalist’im ve asla da bir partizan değilim ama milli müktesebatım gereği de, Türkiye’de CHP den başka da herhangi bir partiye sıcak bakamıyorum. Tabii o da gerektiğinde, CHP’yi de sürekli revize ederek ve çürümesinin de önüne geçmeyi asla göz ardı etmeyerek olacaktır.

            Hele de çeşitli ağızlardan ‘küreselci’, ‘liberal’, ‘demokrat’, ‘serbest iş adamı’ fasaryalarını duyunca da, inanın kusacak gibi oluyorum. Neden mi? İnsaf edin, bakın etrafınıza, ortamınız bunlardan geçiliyor mu, siz de benim gibi hissetmiyor’musunuz? Ayrıca aşağıda ki grafikte belirtilen, kısacık Atatürk ekonomi dönemi bile, içinde yer almayan tüm bu fasaryalara(!) rağmen, borçsuz, çok daha zengin, başı yukarda ve mutlu bir Türkiye yaratılmış olduğunu ortaya koymuyor mu? 
            Meğerki önce insanda, adam gibi adamlık, sonra iyi niyet, daha sonra da idealist bir kararlılık olsun.


Atatürk yaşıyor olsaydı nasıl bir yol izlerdi bilmiyoruz. Ancak Atatürk’ten sonra gelenlerin ne tür bir performans sergilediğini biliyoruz. Atatürk’ten önce gelenlerin de nasıl bir performans sergilediği ortada. Her lider kendinden öncekilerin miras bıraktığı ülkeyi devralır ama kendisine dağıtılan kartları nasıl oynayacağına da kendisi karar verir. Atatürk bence kendisine dağıtılan kâğıtları gayet güzel oynamıştır, rakamlar da bunu göstermektedir. Daha sonraki hiç bir 15 yıllık süreçte Türkiye bu kadar başarılı bir ekonomik performans göstermemiştir. İçerisinde büyük buhranın yer aldığı 1929-1938 döneminde dahi ekonomimiz ondan sonraki herhangi bir 10 yıllık zaman diliminden daha iyi bir performans göstermiştir. Atatürk 80 sene öncesinden “Küresel kriz öyle teğet geçmez, böyle teğet geçer” diyerek bugünün politikacılarına el sallamaktadır.
(Alıntı:  Ekonomi Türk )
                                                                                    
                                                                                                            Serendip Altındal


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder