21 Mart 2012 Çarşamba

FİKTİFİNİZİ SORGULUYORMUSUNUZ..

            İşi gündem karmaşası yaratıp, çaresiz kalmış ve kaderine terk edilmiş vatandaşa, güncel gerçeğini unutturmaya çalışarak, ömrü kısalmış iktidara hayat öpücüğü veren, yandaş yazarçizer takımına rağmen, kendi emekli güncelimden – yaşam fiktifimden - cımbızla çektiğim iki mütevazı örneği aşağıda yorumlarınıza sunuyorum.

            Birincisi, bugüne kadar 7 araba ve 52 yıllık ehliyet sahibi bir insan olarak, otomobil kültürümü ve de ihtiyacımı neredeyse bana unutturan, buna rağmen her gün ailevi nedenlerle, az da olsa direksiyonuna oturmak zorunda kaldığım 21 yaşında ki son arabamın  - ki bugün 19 yaşında olan birincisi gibi, halen 2 yaşında olan ikinci torunumu da büyütmektedir emektar – her defasında birkaç litrecik almak zorunda kaldığım benzinin, fiyatından ötürü uçuklayan dudağımı görmemek için, dikiz aynasına bile korkudan bakamıyorum. İşte bizi bu hallere düşüren petrol fiyatları neden ülkemizde böylesine aldı başını gitti dersiniz.
            İkincisi, Marmara sahili gibi ılıman bir bölgede yaşamamıza rağmen, geçen acı kışta, bırakın ısınmayı, iki kazakla oturduğumuz ve korka korka yakıp söndürdüğümüz klimamızla, tam ısınamadığımız halde inanılmaz rakamlar ödediğimiz elektrik faturalarımız. Aşağı da ki bizatihi örneğimi tetkik edince, biraz ısınabilmek için ne kadar kullanmak zorunda kaldığımız fiktif sarfımız ve adına muhtelif vergi dedikleri aslında, bir de intibaksız emekli halimizle devlet gaspına  - yüzde yüz - ödediğimiz haracı, mukayese edebileceksiniz. Hoş bu durumu kendi faturalarınızda da yaşıyorsunuzdur, nasıl olsa.

            Kesilen bu vergilerle, artan cari açığı kapatmaya çalışıyorlar desem, ilgisi yok. Bir yanda cari açık astronomik yükselişinden ödün vermiyor, öbür yanda petrol, gaz ve diğer olmazsa olmaz hayat emtialarının fiyatları da adeta birbiriyle yarışıyorlar. Bütün bu fiyat artışlarında tek göze çarpan ortak payda, vergi pardon ‘Devlet gaspıdır’.  İyi de ‘devletin(!)’ topladığı bu paraların kaçta kaçı iç ve dış borçlara, kaçta kaçı ‘örtülü ödeneğe’ gidiyor. Acaba bunu bir bileniniz var mı? Bu sayfayı okuyabilen(!) her vatandaş, işte bu sorunun cevabını sorgulamak zorundadır.
                                                                                             
                                                                                                          Serendip Altındal

                                         
                                   DÜNYA PETROL FİYATLARI       MART 2012


                                              ELEKTRİK FATURASI  Şubat 2012









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder