24 Nisan 2015 Cuma

KANDİL DUASI..

            Şefaatini, hoşgörünü, birilerine yaptığın gibi bize de yüz karası etme Yarabbi!
            Akıl, izan, namus ve adalet yolundan bizleri de saptırma Yarabbi!
            İhsan, irfan, itikat ve ahde vefa yalanlarını bize de huy edindirip, günü, saati gelince; bizleri de köpek maması kılma Yarabbi!
            Mübarek Regaip Kandilinde bu niyazımızı kabul eyle Yarabbi!

            Üç aylara girildi. Sizlerde niyazlarınızı yaptınız mı Müslümanlar? Yol hala yakınken yapıverseydiniz bari. Sonra nerelerde neler bulabilirsiniz, hangi ellere muhtaç hale gelirsiniz, Vallahi artık orası bilinmez…  


            Seçim arifesinde böylece yol kandilimizi de yakıp kendi yolumuza yürüyelim o zaman. Bakın yol yordam ortada. Başta iktidar partisinin hazin durumunun yanında, diğer partilerin durumu da, temel eğitim seviyesi için bile açık seçik ortada. Hesapsa hesap, programsa program da ortada. O halde şimdi soralım. Seçimlerde ne yapmaya karar verdiniz artık ey millet! Bilhassa de siz, hala bir karar veremeyenler. Dikkat edin de, sonra bir karar vermeye kalksanız da, artık abesle iştigal edenler komedisinin figüranlarına dönüşeceğiniz için, nedametten en fazla da sizler ağlamak zorunda kalmayın.

            Bu arada birileri de vatandaşlarını ha babam yanlış yönlendirmeye çalışmakla meşguller. Batan geminin mallarını kurtarabilme telaşı içindeler sanki. Neresinden baksan, görünen durum budur. Bu ters ışıkçılar, HDP vs. gibi köşelerde kaybolmuş ajan odaklara boşuna fenerlerini tutmaya çalışarak, sallamaktan artık kendilerine de faydası kalmamış kafalarını, daha akıllı kullanmak yerine, bir de böylesi afak işlere bulaştırıyorlar.

            Onlara ne denir bilmiyorum. Ya da göreli yorumlarınıza bırakıyorum. Ama bana sorarsanız; analarının adreslerini verseler de, böyle akıllı aslan parçaları yetiştirdikleri için, Bayramda gidip mübarek ellerinden öpsek bari.

            Birilerinin de omuzlarının üstünde başları var; ama sağa sola çarpmaktan, önüne gelene eğip kaldırmaktan, balansları bozulup kendilerinin olmaktan bile çıkmış artık bu kafalar. Allah özetle yardımcıları olsun bu vatandaşların bundan sonra. Başka ne diyelim ki…


            Saraylı Erdoğangiller, kümülatif olarak siyasete soyundular herhalde. Artık oğul Bilal bile özel bir atamayla, Öğretmenler Bakanı oldu baksanıza. Hani bir eksiğimiz o kalmıştı. Bakalım artık rayının sonu gözüken bu tramvay yolculuğunun son durağına kadar, daha ne sürprizlerle buluşacağız.

            Yalnız anlayamadığım; muhtemelen sağlık açısından da artık sona yaklaştığını esefle gören bizim saraylı, benden sonra tufan demeye hala devam ediyor. Bir baba evlatlarına karşı, nasıl bu kadar sorumsuz ve vicdansız olabilir, hayrettir. Makyavel bile bunu düşünemezdi herhalde. Çünkü kendisinden sonra, şahsından alınamayan bütün hesaplar, fitil fitil ailesinden ve yakın avenesinden çıkarılacaktır mutlaka biline. İşte muhterem bunu göremiyor ya da görmek istemiyor. Ki bu son seçenek ona daha fazla oturuyor. Anlayacağınız böyle hayırlı(!) babaları, Allah düşmanlarımızın çocuklarına bile vermesin…

                                                                      Serendip Altındal



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder