29 Mart 2015 Pazar

SAFRA DAHİ OLAMADILAR..

           Haydin bakalım işe yaramaz muhalifler hayırlı olsun. Batmak üzere yan yatan Cumhuriyet teknemize, ters güvertede topunuz bir safra bile olamadınız, gerçekten yazıklar olsun. Böylece yeni dikta yasasını da elbirliği ile çıkarttınız. Gözünüz aydın, kulaklarınız Manisa olmuştur artık. Ötekiler elle ayakla, indir kaldır işi götürüyor, ekmeğinizi bile ağzınızdan çekip alıyorlar, gıkınız dahi çıkamıyor, mecliste izleyip oturuyor, kafa sallıyor ve hangi hakla da vatandaş sırtında ballı maaşlarınızı alıyorsunuz acaba.

            Şayet göremediğimiz, bilemediğimiz vatana hayrı dokunan bir şeyler de arada sırada yaptıysanız, söyleyin de haksızlık yapmış olmayalım bari. Bu arada ayrıcalıklı VIP emeklilikleriniz ise, yarattığınız yeni Burjuval sınıfın primi oluyor herhalde. Onu da analarınızın ak sütü gibi hak ediyorsunuz doğrusu sayın seyirciler. Öyle ya! Emperyalist beslemesi AKP hükümetini, daha başından itibaren ve hiç gereği bile yokken bu ülkenin başına sarmal bela yapanlar, herhalde sokakta ki vatandaşlar değildi.

            Sizin seçmen dediğiniz sokaktaki adamın üstünde bıraktığınız izlenim ne yazık ki budur işte. Şimdi bu doğruları yansıtmaya çalışmış olduk, itibar edin. Çünkü seçmeniniz, yani sokaktaki adam konuşuyor. Aynı bağlamda da hepinizden fazla bilen ve derinliği olan, çünkü ağır gerçeklerle iç içe yaşayan sokaktaki vatandaşınızla (seçmen) nasıl saf tutabileceksiniz ki? Seçimlerden önce, ağırlıkla yoğunlaşmanız ve inanarak cevaplamanız gereken soru da aslında budur.


            Ötekileri bırakalım, onlar nasılsa son turlarını atıyorlar artık. Ama vatandaşın bütün umudu, beklentisi sizlersiniz. Ne ki siz de bu olumsuz görüntüleri veriyorsanız, vatandaşınız ne yapsın, kime kucak açsın. Bilmem anlaşılabildi mi? İşte birçok kararsızın ki aslında doğru yapmadıkları halde; protesto nedeniyle oy kullanmamaları da bu yüzdendir. Unutulmasın ki kullanılmayan veya kasti olarak hatalı kullanılan oy yüzdesi, olumsuz seçim sonuçlarının da ne yazık ki kaderi oluyor.

            Tüm bu gelişmeler de, herhalde bir gece de oluşmadı. 12 dolu yılın bakiyesidir sonuç. Önlem almak için neler yaptınız, daha doğrusu da yapmadınız? Ee şimdi günah çıkarma zamanıdır artık. Unutmayın ki yakında dokunulmazlıklarınız da sizleri kurtaramayacaktır. Bu gidişin sonunda artık sokak ortasında polise, zorunlu prostat kontrolü yaptırmak üzere, domalmaya da hazır olun o halde. Unutmayın ki aldıkları bu zecri tedbirler aslında sizler içindir, terörist bahane. Veya da "kendim ektim, kendim biçtim" misali...

            Üstüne üstlük Cumhuriyet tarihimizde, mübarek sayelerinizde bir ilk daha yeşerdi aziz meclis misafirleri. Cumhur başına da, sanki ekstrelerini hiç göremediği harcamalara bugüne kadar ödedikleri yetmiyormuş gibi, bırak umutla beklediği emekli zamlarını; birde katmerli çifte kavrulmuş yeni bir örtülü ödenek ödemek zorunda kalacak, kıçında artık don bile kalmayan emeklisinden, yetimine bu millet.


            Ayrıca sadece bununla kalsa yine şanslı sayılırız. CIA, NSA,  NATO vb. gibi emperyalist ABD, AB piçlerinin Aksaray’da, topuyla tüfeğiyle kurmakta oldukları gerçek paralel devletin, personel maaşlarını, toplu giderlerini de ödeyeceğiz daha anlaşılan. O altlı, üstlü stratejik bir karargâh olan Aksaray’ın, sadece bir Erdoğan kaprisi mi olduğunu düşünüyordunuz yoksa. İşte insanı bizar eden bu sonuçların hepsi de, sizlerin işe yaramaz ve sadece AKP kaldıracına dönüşmüş olan mevcudiyetlerinizden ötürüdür biraderler. Hiç olmasanız veya meclise gitmeseniz de bundan sonra fark etmeyecektir artık.

            Daha devamı var, hepsi bu kadar da değil. Önümüzde ki Haziran seçimlerinin de bir kötü ön işaretidir bu çok ani oldubitti. Yakında anlarsınız. Şimdi seçimler de böyle yeni bir oldubitti ile önce ertelenip, arkasından da GENEL SEÇİM, "mazide kaldı" adlı bir şarkıya dönüşürse, inanın hiç şaşırmayacağım. İşte o zaman patlayacak asıl, koltuklarınızın altında ki saatli bombalar. Yazın bir kenara, bilmiyorduk, sürpriz oldu demeyin sonra.

            Daha unutulan kaldıysa onu da sizin heyulalarınıza bırakıyorum artık. Şimdilik topunuza geçmiş olsun demekle yetinelim. Nekahetten sonra yine bu konuda görüş belirtmek nasip olur belki. Asla umutlarını yitiren ve havlu atan bir adam olmadığım halde, bunun bombok bir yazı olduğunu biliyorum. Bu beni de rahatsız ediyor aslında. Ne yapalım görünen köyü yazmaya çalıştık. Bir farkla ki, bu günlerde bu ülkede, karşınızdaki köye bile iyi bir kılavuzla gitmelisiniz, çünkü açık olarak gördüğünüz yolda dahi nerede mayın olduğunu, nereye basmamanız gerektiğini asla bilemezsiniz. 


            Tüm mevcut handikaba rağmen, her açıdan özümüze uygun ve çeşitli alternatifler arasından seçeceğimiz farklı bir çözümün, yine kendi inisiyatifimizde olduğunu da biliyorum. Çünkü sapına kadar özgün ve alnı yukarıda bir Türkoğlu Türk olarak, kaderimi ancak kendim yazarım ve başka fıtratların figüranı da olamam diye düşünüyorum neticede.

         Hükümetten geçtik de, herhalde bu silik ve edilgen muhalefeti de biz asla hak etmiyorduk. Mutlaka siz de benimle aynı görüşü paylaşıyorsunuz sevgili vatandaşlarım. O halde başka bir mesele de kalmıyor herhalde geriye. Ki siz anladınız nasıl olsa Sayın okurlar. İşte tam da bu birlikte üstüne bastığımız noktada, tekrar buluşmak üzere sağlıkla kalın...  
                                                                      
                                                                        Serendip Altındal

Video Kanalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder