27 Mart 2015 Cuma

BAYRAM ŞEKERİ..

Burgaz, 27.03.2015

            Sayın Kılıçdaroğlu

            Sağ olsun CHP Kervanınız seçim selamını, iki bayram ikramiyeli mesajıyla verdi. İyi de Sayın Kılıçdaroğlu, iki bayram ikramiyesi ile on binlerce emekli oyuna talip olmak bu kadar kolay mı? Yoksa emekliler derinliği olmayan, bir iki ikramiye vaadiyle akıl ve vicdanları pazarlık masasında satın alınabilen, çaresiz, kişiliksiz, ayakları havada insanlar olarak mı algılanıyorlar acaba?

            Hani bunun stabil, orasına burasına tırpan atılmayan sosyal güvenlik güvencesi. Reel enflasyon oranında maaş zammı, milli gelirin adil paylaşımı ve intibak maskaralığı ile yok edilen müktesep hakların geri iadesi vaadi. Anayasa gibi olmazsa olmaz, eşit ve adil, katılımsız sağlık güvencesi vb. İşte esas Noter taahhütü gerektiren maddeler bunlar olmalıydı ki daha, ikna edici bir selamlaşma söz konusu olabilsin. 

            Çünkü emekliler için hakça bir yaşam güvencesi verilebilinmişse, bu devlet ve bütün ulusun da sosyal yaşam ve refah güvencesi demek olacaktır şüphesiz. Zira bu güvenin şayet biri yoksa diğeri de yok demektir. Bu gerçeğin ışığında da bütün sosyal hakların ki buna tüm demokratik evrensel olanlar da dâhildir; ancak sömürge olmayan, tam bağımsız, kendi ayakları üzerinde durabilen bir ülkede teslim edilebileceği de ayrı bir gerçektir. Hattı milli değil, sathı milli ve Kemalist doğrulardan ödün vermeyen milli formattır burada bahse konu olan.


            Havass, insanın alnında yazmaz benliğinde, özeğindedir ve dokunulamaz, ancak hissedilebilir. Dolayısıyla insanlar üzerinde var olması gereken mülahazat hanesi emekli dahi olsalar, hep açık tutulmalıdır. Ecevit de adam gibi adamdı; ama ne yazık ki daha ziyade hatalarıyla anılır oldu bugün. Hala Dervişlerden medet umulduğu görülüyor. Bu ağır kokulu, kökü dışarıda eski kaşarlardan kendinizi ve partinizi arındırmanız gerekiyor artık.

            Siyaset kirli ve acımasızdır. Hele de siyasi, bir kere bile hata yapmaya görsün. Bu durum tabii ki hatalı lığı fıtrat edinmişler için söz konusu değildir. Siz tarihi CHP misyonu geleneğiyle, daha da dikkatli olmak zorundasınız. Sonra siz de vebal ödersiniz. Ki yazık olur o zaman, saygın ve dürüst kişiliğinize. Bürokraside de öyle değilmidir? Tek hatanızda, bütün adamlığınız bir anda unutuluverir.

            Hal böyle olunca da her şeyden önce, özgün Cumhuriyetimizin kurucusu Cumhuriyet Halk Partimiz adına, tam bağımsızlık güvencesinin taahhüt edilmesi gerekmez miydi? İşte bu perspektiften bakınca da aslında emeklilerin, tam bağımsız bir milli kalkınma ülkesinin refah terazisinde, balansı sağlayan asıl denge unsuru olduğu kendiliğinden anlaşılır. Bilmem anlatabildim mi? Yani bir ülkenin ulusal kalkınma statüsü, refahı ve saygınlık değeri, önce emeklilerinin yaşam standardıyla ölçülür.


            Saat beş buçuk
            Biz yine kalktık
            Ahde vefa dağına bir halat attık
            Sonra birlikte tırmandık
            Tırmandık
            Ama bir türlü zirveye varamadık
            Ve nihayet öğrendik ki
            Birliği kurmadan asla da varamayacaktık...

           
            Saygılarımla,
Serendip Altındal



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder