8 Mart 2015 Pazar

AYDINLIK ÖNCESİ KARANLIK..


            ABD'nin, bütün katkı payına rağmen, giderek İngiliz güdümlü Haçlı terör mangasına dönüşmüş ve bir hayli de taraftar toplamış IŞİD ile ne alıp veremediği olabilir ki. Her şey istedikleri gibi plana uygun yürümüyor mu? O halde nedir sıkıntı. Bu soru aslında haklı bir sorudur da. Böyle olunca da soruya, akla düşen bazı alıntılarla hemen cevap aranması gerekir.

            Başlangıçta yeni Haçlı düzeneği ve ABD rasyosu ile hazırlanmış IŞİD misyonu, Ortadoğu'nun kara elmas rezervlerine, Batılı emperyalist adına ve BOP stratejileri genelinde, yeni bir güvenlik koridoru açmakla görevlidir aslında. Ne var ki ABD ile fundamental göbek bağı olması gereken bu misyon, giderek AB patron ülkeleri İngiltere, Almanya ve Fransa merkezli bir konuma senkronize edilmektedir. İşte bu yeni durum da, ABD için büyük bir sıkıntı yaratmaktadır. 

            Buna göre eskilerin büyük patronu ABD, tarihi misyonunu yitirmiş bir çaresizlikle, bu yeni oluşku da en azından bir ortak misyon payı koparabilmek ve kaybetmekte olduğu otoritesini koruyabilmek adına, Ortadoğu da son bir gövde gösterisine hazırlanmakta, daha doğrusu da çırpınmaktadır. Ne kazanır, ne kaybeder şimdiden öngörebilmek zordur; ama ABD'nin bugün AB Gladyosu tarafından, artık dıştalanmış bir konuma düşürülmüş olması bile, hayli stratejik önemde ve düşündürücü bir yeni olgudur.

            Yani kısaca ABD, AB'li ortakları tarafından artık ciddiye alınmamakta ve haklı olarak da saygı duyulmamaktadır. İşte bu yeni durum ise, ABD den bile fazla, bizde ki Amerikancıları can evlerinden vururken, onları büyük bir umutsuzluğa da düşürmektedir. Neo liberal ve globalist yaygaralarla, birlikte ayyuka çıkardıkları yeni ekonomi, bırakın evrensel parıldamayı, merkantilist eski Avrupa'nın serf mağaralarında, kandil ışığına dönüşmüştür artık...


            Nedir saraylıdan çektiği bu milletin. Adam suikast da suikast diye tutturup duruyor. Obama ile oynadığı ikili vodvil bile onu kesmiyor. Hani korkusu histeri noktasına vardı artık. Yakası açılmadık gözyaşı soslu mağdur edebiyatını, seçim kampanyasına dönüştürerek, milletin neredeyse a....a bile yerleştiriyor. El insaf, bir hayranı sevabına ona bir kıyak yapsa da, başta kendisi olmak üzere bütün millet de kurtulsa artık.

            Öyle ya, hiç bir zaman hesap ekstresini göremediğimiz örtülü ödeneğin, neredeyse tamamına yakını, şimdilerde suikast korkusuyla araç ve gereçlere yapılan sarf hesaplarında gösteriliyor. İnsanın bu duruma içi parçalanıyor doğrusu. Hani içinde bulunduğumuz sıkıntı günlerinde boşuna masraf yapmasın, huzur bulsun diye, insanın içinden hayrına, ihtiraslı belki de histerik bir özlem kaynaklı bu isteğini yerine getirerek, onu biran evvel tanrısıyla buluşturup huzura erdirmek geliyor.

            Neticede Umreye bile koruma ordusu götürecek kadar böylesi büyük bir korku, kocaman dünya liderine hiç yakışmıyor doğrusu. Hele de bir zamanların klasiği 'al gülüm ver gülüm'ü', bir U dönüşüyle yine gündem yaptığına göre; demek ki zafiyeti artık tavana vurdu. Hadi gel de acıma şimdi, düşkün bir zavallı büyük dünya(!) liderine.


            Bugüne kadar bilinen demokrasi yaftalı bel altı siyasetin en KARA partisi AKP, vatmanı Gül de olsa, bundan sonra Erdoğan tasfiye edilmeden, yeni ve temiz bir çıkış yolu bulamayacağı haklı tespitini, her ne kadar sonunda yakalamış olsa da, artık son tramvayı da kaçırmıştır.

            Tarihi siyasamızın en marjinal dosyasına gırtlaklarına kadar battıkları için, artık o dosyadan temize havale olabilmelerine de imkân kalmamıştır. Yani Erdoğan Ustaları giderayak onlara en baba kazığı yine de atmıştır. Ve 'evet ben giderim; ama siz de kalamazsınız' demiştir...

Serendip Altındal

Video Kanalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder