3 Kasım 2013 Pazar

SARIGÜLE SORULAR..

            Sosyali de, asosyali gibi çocuk masalıdır demokrasinin. Çünkü özellikle de bizim gibi Müslüman ve gelişmekte olan ülkelerde, emperyalistin bir iktidar tramvayından inip, diğerininkine binersin. 1950 den itibaren yaşadığımız demokrasilere dön de bir bak istersen. 1950 de henüz dünyada bile değildin herhalde. Sen çakma demokrasileri bırak. Gel Cumhuriyet ve değişmez tek anayasa deyiver de anlaşalım. Bizim dokumuz ve şartlarımızda 90 yıl önce kurulurken, en yücemizin şaşmaz bir doğruda tespitini yapıp, şu bu partinin – aslı menfaat gurupları - değil, bizatihi halkın yönetimini kafamıza soktuğu gibi. Ki Cumhuriyetimizin ilk 15 yılında ki ekonomi dünya şampiyonluğu, 300 yıllık Osmanlı Kapitülasyon borçlarının son kuruşuna kadar ödenmesi de, bu yüzden ve de apayrı mucizelerdir.
            Ayrıca kendi uçağımıza, Devrim otomuza da binmiştik o dönemde. Ki bunları hala yapamıyoruz kendi adımıza. Şayet bugün emperyalistin sana giydirdiği elbiseye, ellerinden işlerini almaya hazırlandığın seleflerin gibi sen de demokrasi diyorsan, unutma ki o elbisenin içindeyken kendi gölgeniz bile kaybolur. Gölgeniz sandığınız, tepenizde ki emperyalistin kendi gölgesidir. Bırak bunları da, sen ne kadar Kemalist, yani ne kadar bağımsız ve antiemperyalistsin, ondan haber ver Bay Sarıgül.

            İstanbul pastasının AKP’nin masasından çekilip alınmasına hiçbir itirazımız yok; aksine bizden de tam destek. Çünkü bu değişim, AKP den kurtulmanın da ilk şartıdır. Bunun yazılı garantisini dahi verebiliriz. Ne var ki acaba bu yeter mi? Zira belediye seçim sandığına rey atarken bile, sorumluluk taşıyan her seçmen vatandaşın sorması gereken sorular vardır. Hele de bir CHP adayına soru soran, Kemalist CHP’li kimliği taşıyan - yenici sahtelerinden değil - bir vatandaş ise.

            Soru 1) Her şeyden önce Kemalist'misin?

                     2) Gerçekten antiemperyalist bir kimlikle görevi taşıyabilecek misin?
                                  
            Önümüzde ki  - yerel, genel fark etmez - seçimlerde, yeni Türkiye masalıyla yüce Atatürk'ün 90 yıl dimdik ayakta kalmış mucizevî laik Cumhuriyetini, çağların gerisine taşımaya kararlı emperyalist ajanlarıyla aramızda, muhtemel bir devri teslim yaşanacaktır. Şimdi geriye kalan son iki sorumuzu da soralım o zaman Sarıgül kardeş.

            Soru 3) Muhtemel sabıklardan bizim için müktesebat olan teslimatı almaya ne                          kadar hazırsın. Veya sahiden hazırmısın?

                     4) Yakamızdan düşmeyecek olan küreselci rant mafyasıyla ilişkin ne
                         düzeyde olacaktır. Yani bağımlı mı, bağımsız mı?

            Tam da askerimiz pasifize edilirken, emperyalistin Ticani lejyoner temelli yeni Haçlı ordusunun, son darbeyi vurmak üzere yurdumuzu sinsice işgal ettiği bu günlerde, konular derinleşti ve zannedersem senin için de cevaplar ağırlaştı. Bu hayati konuların, aslında bir politikacıdan ziyade, ancak bir devlet adamının, herhangi yanlış anlamaya gerek bırakmayacak bir şeffaflıkta cevaplayabileceği sorular olduğunu biliyorum.
            Aslında toplum önünde verilecek açık ve ikna edici cevaplar, Sarıgül kimliğinin, klasik sinik politikacı veya bağımsız devlet adamlığı özelliğini de ortaya koyacaktır sanıyorum. Ve şayet bu sorulardan sınıf atlayabilirsen, bil ki sadece CHP bünyesinde değil; ama bütün vatan sathında da baş üstünde olursun kardeş. Çünkü Türk ulusu muhteşem tarihinde olduğu gibi her zaman kendinden olan helal süt emmiş adam evladı liderlerin kıymetini bilmiş ve bilecektir.

            Ne yaparsın, ben kendi adıma umut arayan ve teselli bulmaya çalışan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Hele de bu günlerde, Cumhuriyet düşmanlarına, bölücü ve kardeş kasabı, vatan haini emperyalist ajanlarına, kafayı fena halde takmış bulunuyorum. Ve tüm kendim gibiler gibi sorumluluk sahibi bir SEÇMENİM de neticede, SIÇMAN  değil. Mademki CHP’nin altı okuyla önümüzdeki seçimlere soyunuyorsun; belediyeci olduğun halde bir parti lideri gibi de yurt gezileri tertipliyorsun(!) tutkun bir Kemalist ve ilk günden beri CHP seçmeni olarak, yukarıdaki açık sorularıma da, açık cevap beklerim. Ona göre hoş gör, Sayın Sarıgül kardeşim...

                                                                                 
                                                                                  Serendip Altındal











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder