1 Mayıs 2017 Pazartesi

ÇARMIH MESELESİ..

           Wikipedia’nız bile elinizden alındı, nedeni ise kuşkusuz fazla biliyor, öğreniyor olmanızdır. Hayırlarınızı bile evetlerle trampa ederek bekanızı Haçlıya satan vatan hainleri, daha nelerinizi elinizden almazlardı. Büyük birader 16 Mayıs da ABD ye uçuyormuş. Muhtemelen de önüne konulacak ve ülkemizin bekasını yeni bir Sevr ambalajıyla teslim edecek olan ikili antlaşmayı imzalamak içindir. Yoksa başka neden olsun ki hele de bu kadar sallıyorken(!) ABD’ye karşı. Yoksa adam neden bir araba sopa yiyeceği yere adeta koşarak gitsindi.

Bugüne kadar ki buna, 15 Temmuz darbesi de dâhil olmak üzere, ABD ile var sanılan sürtüşmelerin hepsinin aslında göstermelik kayıkçı kavgaları olduğuna, hala itirazı olan var mı aranızda. Anlaşılan şimdi kara paracı, rüşvetçi Zarrap ortaklığı suretiyle pekişen uluslararası terör ticaretine yataklık konusu da üstüne binince, bizim birader artık iyice köşeye sıkışmış oldu.

Şimdi bundan nasıl yırtarım ve yeni yaptırımları nasıl engellerim endişesiyle, yeni direktifler almak üzere alelacele ABD ye uçuyor birisi. Bunun arkasından şayet yakın günlerde Ankara’nın Kızılay’ında, ABD tankları ile oluşan bir parade izlemek zorunda kalırsanız sakın şaşırmayın artık Ankaralılar.

Ondan sonra Güneydoğu da, yıllardır yok halimizle oluşturmaya çalıştığımız en değerli GAP bölgelerimizin, maden yataklarımızın üstünde kurulacak, İsrail/Kürdistanı yerleşkesini acilen oluşturmak üzere; bizdeki röpteşambırlı bazı çakma Atatürkçü köşe yazarı/çizeri yarı aydınlar ve lider beğenmeyen; ama lider de olamayan diğer süslü beslemeler, elbirliği ile katkı sağlamaya başlayınca, buna da ben hiç şaşırmam doğrusu. Çünkü o tiplerin bugüne kadar yaptıkları, bundan sonra da yapacaklarının garantisidir nasılsa.

            Şimdi kendisiyle, kedinin fare ile oynadığı gibi oynamak sırası, Trump’un manikürlü parmaklarına geçti artık. ‘Bak arkadaş şu masaya otur hele, önce ipliğini pazara çıkarıp, birde uluslararası yüce mahkemelerde burnunu sürtmemizi istemiyorsan, sonrasında da ancak bizim göstereceğimiz deliklerden birine sığınıp, müstevli Osmanlı ataların gibi, canını bile almaya gerek kalmadan, sersefil yok olmak niyetinde değilsen, istediğimizi bize teslim etmek zorundasın, bilesin’. Bağlamında, ben küçük bir dizi senaryosu yazmış olsaydım, bunun nerelerine rötuş yapardınız acaba? Elinizi vicdanınıza basarak, hele bir düşünün lütfen.

            İsrail/Kürdistanı dedik de, yarın Rusya’nın da başını yakacak ve bütün Avrasya’yı giderek yutacak olan bu sinsi yılan, şayet büyümeden yok edilemezse, Putin’in Rusya’ya attığı büyük bir kazık olacaktır. Ve Erdoğan’dan sonra sıra ona da gelecek ve mevcudiyetleriyle uluslarını yıkan liderler başlığı altında Dünya Ulusları yakın tarihi, onu da çarmıha gerecektir kuşkusuz.


            ABD Donanmasının Kuzey Kore rotasından, arkası belirsiz büyük bir çatışmaya mahal vermemek adına acilen sapması, yeni bir Dünya harbine hazır olmadığının ve şimdilik yoluna bildik ikili kukla oyunlarıyla devam etmeyi, kendisi için daha güvenilir bulduğunun da göstergesidir. Hele de parayı bastırınca, bizde de bolca bulduğu gibi anasını bile maddi menfaatlere pazarlayabilecek her mevkiden sayısız vatan haini kelle satın alabildiğine göre, ‘bastır parayı al kelleyi’, ‘doldur kâseyi yut işkembeyi’ pazarından ibarettir dünyası da nasıl olsa.

İşte böyle sayılı meblağlar karşılığı alınmış kellelerden - ki bir muhterem hariç – oluşan bizim YSK’nın ki bunların ar damarları da çatlamış olduğundan, gam, kasavet tanımayan gamsız baykuş suretleri de ortadadır. Şimdi bu resmi alıp münasip bir yanlarına takabilirler hep birlikte artık.


            Ankara da vurulan daha doğrusu da pisipisine harcanan Rus Elçisi şimdi daha çok ilgimi çeker oldu. Adam herhalde Putin’e muhalifti. Çünkü Putin’in yeni Diktatör suratı ortaya çıkınca, vurulmasında kasıt olduğu kuşkum da arttı doğrusu. Her halde bu kuşkuya da en doğru cevabı verebilecek olan, iki devletin istihbarat servisleridir. Erdoğan’ın Türk Ulusuna attığı kazığı Putin de Rusya’ya attı diyebilmek için biraz daha beklemeliyiz.

Ne ki gidişat yakında bunu da diyebileceğimizi gösteriyor şimdilik. Ve bu kazık şayet yenmeden önlenemezse ve halkları daha evvel uyanıp Diktatör biraderleri ayak havlusu yapmamışsa, ulus tarihleri tarafından kesinlikle çarmıha çekilmek, onların kaderleri olacaktır.


Sözün özü dersek: Giderek trajediye dönüşen ve şimdilik figüranları olarak içinde yer aldığımız bu Bedeviler tuluatının sonunda İnşallah; 15 yıldır AKP mandacılarına aptes suyu taşıyan ana muhalefetin ufku, yani geleceği işaret eden altı oklu amblemi, kırık bir beyaz güvercin kanadına dönüşmez.

Yeniden adam gibi tek vücut olarak ayakları üstünde yükselecek ve Dünya yüzeyinde eskisinden daha da saygın yerini tekrar alacak olan Atatürk emaneti yüce Türkiye Cumhuriyeti Devletinin asla sararmayacak, hep yeşil kalacak umudu ve imanıyla. Ve bu yüce Devletin sosyal demokrat yapısı ve halkçı adalet fundamentinin de her daim harcı olması dileklerimle:

Yine ver her şeye rağmen 1 Mayıs Bayramınız, panzehiriniz olsun…

                                                                       Serendip Altındal



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder