15 Nisan 2017 Cumartesi

KARAR ZAMANIDIR..

            1949 da imzalanan Fulbright antlaşmasıyla kadük edilen milli eğitimimizin bugün ne noktada olduğu ortadadır.  Dört Türk ve dört ABD delege ile kurulan Milli Eğitim Komisyonunun başına, ABD Baş Konsolosu da yönetici olarak tayin edilip, böyle bir anti milli ekseriyete de imza atılınca; Milli Eğitimin neden milli değerlerine sahip, tam bağımsız nesiller ortaya çıkaramadığı ve hala yürürlükte olan bu antlaşmayla bundan sonra da çıkaramayacağı kolayca anlaşılır olmalıdır.

            Şayet buna rağmen bugün hala milli etiğe sahip hatırı sayılır oranda milli aydınımız varsa bununda nedeni, onların şanslı olarak doğru ebeveynlere sahip olmaları ve/veya kendi kendilerini düzlüğe çıkarabilmiş olmalarında aranmalıdır. İyi biliyoruz ki onların sahip oldukları ahde vefa mirası, ömürler uzantısında kendi nesillerine de intikal edecektir.

            İşte Erdoğangillerin böyle bir anti milli sistemin ürünleri olarak,  kendilerini işbaşına getiren patronlarına karşı duramayacakları da gün gibi aşikârdır. Çünkü tek adam kabul edip  bekanızın anahtarınızı da teslim etmeye kalktığınız Erdoğan, şayet BOP senaristlerini karşısına alırsa, ‘evet’ ler çokluğunda bile iktidarda bir gün bile bırakılmayacağını çok iyi bilir. Bu nedenle de kendisine açılan yolda kalmaya ve İslam devletiyle, Kürdistan projesini bir arada yürütmeye mecbur olduğunun da farkındadır.

            Şimdi sadece bu neden bile üstünde daha fazla yorum yapmadan ‘hayır’ demenizin tek nedeni olacaktır. Oyunuzu kullandıktan sonra bile yapacağınız yorum sizde, neden ‘hayır’ demek zorunda olduğunuzun da teyidi olacaktır sadece. O halde yarın sabah sandık başında dimdik durarak, ahde vefanızın hayırlı borcunu ödeyeceğiniz şartıyla, sakin; ama huzurlu, kararlı ve sizi yarın sabah zinde kılacak bir uykuya bu akşam, öncelikle ihtiyacınız olduğunu da unutmayın…

                                                              Serendip Altındal



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder