11 Ağustos 2015 Salı

BEKLERKEN BU SAHİLDE..

             CMYK, Kılıçdaroğlu’na koalisyon bağlamında tam yetki verdi. İşte bu kadarcık bir haber bile iki; ama biri sözde demokrat parti arasındaki radikal farkı tartışmasız ortaya koyuyor.

            AKP Başkanı saraya sormadan veya oradan talimat almadan nefes bile alamıyor. Oysa kendi adına son treni kaçırmaması gereğinin farkındalığında olduğu da görülüyor. Mühim olan partisinin geri kalanının bu farkındalıkta olmasıdır. Ne ki bütün gelgitlere rağmen hafta sonuna kadar bir koalisyon kararının, hatta zorunlu olarak da çıkacağı anlaşılıyor.

CHP’nin Başkanı ise, Cumhuriyeti kuran bir partinin üyesi olarak, laik demokrat kimliğinin verdiği rahatlığı içinde, otokratik bir müdahaleye bile gerek duymadan, partisinden aldığı tam yetki ile bağımsız hareket edebiliyor, yani oligark olmadan tam bağımsız; ama bütün parti üyeleriyle de uyumlu bir karar alabiliyor.



Millet iştiyakla seçtiği adaylardan kalıcı bir koalisyon beklerken, biriken radyasyon da giderek artıyor. Düne kadar ne yaptığı bilinmeyen, söylediği birbirini tutmayan MHP Başkanı bile artık tehlikenin farkına vardı da mı, erken seçim Hükümeti olmayan, kalıcı bir koalisyon Hükümetinden bahsedebiliyor artık.

Yoksa erken seçim sonuçlarının partisine mevcut vekil sayısını da vermeyeceğini anladı da mı, hiç olmazsa bir dört yılı daha kurtarmak adına, kendisine seçmenini bile bıyık altından güldürmek pahasına, tükürdüğünü yalama riskini taşımayı da göze alabiliyor.


            Ötede gerçi Şehitler veriliyor; ama diğer yanda kıçları iyice gerilen PKK, PYD, ABD vs. vb. tüm bozguncu kaos grupları ve etiketli beslemelerinin, sıkıntıdan muhtemelen ayak tırnaklarını bile kemirmeye başladıkları anlaşılıyor. HDP Başkanının Bürüksel de acilen yeni maddi ve manevi destek arama çabaları, aynı bağlamda da Obama’nın yön gösteren IŞİD vurgulamaları, bu sıkıntının bir diğer göstergesi oluyor. Ne var ki, burada da artık biraderlere sormak gerekiyor “ne o acıttı mı cicim” diyerek.



            Biz mi ne yapıyoruz? Biz yüce Atatürk’ün, her şeye rağmen son dakikalara kadar sabırla bekleyecek olan Türk Milletiyiz ve şimdilik de beklemedeyiz. Pekiyi sonra ne yaparız. İşte bunu da kendimiz dâhil hiç kimse önceden kestiremez. Hani söylemiş olalım da. Bekleyip görelim o zaman, hep birlikte…
           
                                                                                   Serendip Altındal



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder