18 Temmuz 2015 Cumartesi

FITRATINSA, KAYBEDENSİN..

            Saraylı vatandaş, yargı depresyonu altında yeni bir seçimi zorluyor olsa da, Davutoğlu taifesinin oyuna gelmemesi lazım. Evet, beyler daha önceden de size öngörülen AKP, CHP koalisyonu neresinden baksanız, içinde bulunduğunuz şartların vazgeçilmezi haline gelmiştir.

            Ve sizlere düşen de şimdi el ele verip koalisyon ışığını yakmaktır artık. CHP’nin 14’lüğü, AKP’nin 6’lığını döver aslında. Kodumu da oturtur hani. O halde böyle bir gücün tarafınızda olması, koalisyon hükümetinizin de garantörüdür neresinden baksanız aynı zamanda. Bu da size en azından bir dört sene daha yeterken, artık bunalan millet de sayenizde biraz nefes alabilir.

            Emekli, işçi, tüccar memnun, saray hezeyanlarından arınmış ve baskı altında ki asker de memnun, daha ne olacak, Allahtan belanızı mı arıyorsunuz beyler. Bundan iyisi, dondurmalı kayısı. Saray jargonunu bırakın, kafanıza göre takılın, birlikte düze çıkın ve bize de biraz nefes aldırın. Zira hepimize gına geldi saray ve saraylı edebiyatından artık. Mukarrer devinim gereği, gerisi de arkadan tıpış tıpış gelecektir nasıl olsa.

Yani bütün düğüm saray mı? Haydi, canım geçiniz, bırakın bahaneyi. Yeter ki ipin bir ucunu kurtarın oradan, arkası kendiliğinden gelecek ve düğüm çözüldükçe çözülecektir nasıl olsa. Siz bakmayın birinin afrasına tafrasına, sallar durur, kendi de alışır nasılsa. Sizleri alıştırdığı gibi, yeter ki ipinizin bir ucunu kurtarın ondan.


            Özellikle de, bu kadar itibar kaybına uğrayan Davutoğlu, hayatında hiç olmadığı kadar mecburdur bu bağımsız dik duruşa. Ve şimdi vakit, yerlerde yatan saygınlığını tekrar ayağa kaldırma vaktidir artık. Çünkü bu durum kendisine ikinci bir kariyer şansı daha sunmakta ve Prof.’luğundan bile daha büyük bir ehemmiyet arz etmektedir kendi geleceği adına da. Zira ikinci bir kariyeri gönlünce yaşayabilecek kadar gençtir henüz ve bu en son fırsatı değerlendirecek kadar da akıllı olduğunu düşünüyorum kendisinin. Ayrıca yeterince destek de bulacaktır, arkasında duran, gerçek durumun farkında olan ve aklı başındaki parti arkadaşlarından da.

            Kendisi de bayram mesajlarında, bu aklı yakaladığı izleniminde pozitif sinyaller vermiştir. Şayet sinyallerin arkasını da getirip korkusuzca, olumlu icraatına da imza atmayı bilirse, akli rüştünü de ispat etmiş olacaktır. Gerisini de Erdoğan ve besmelesiz yandaşları düşünsün bundan sonra. Bu da kimseyi alakadar etmez nasılsa. Siz biran önce kurtarın paçalarınızı, içine kapatıldığınız Pandora kutusundan ve aklın yolunda buluşmaya bakın Davutoğlu kardeşler. Kendinizi bulun ve bırakın Tayyibofobi bundan böyle başkalarının fobisi olsun, sizin değil.

            Uçurumun ağzındaki sizlere, vatandaşınızın fırlattığı en son halatı da akıllıca kullanın. Çünkü hala da fark edemedinizse, başka da bir şans bulamayacaksınız bundan sonra artık. Yeni seçimleri de unutun. Yeni bir fırsat yakalayabilmenin tek şartının; vatandaşın lehine ve arzuladığı CHP ile devrik hükümetinizin yerine, ulusal çerçevede başarılı bir koalisyon hükümeti kurduktan sonra, adil düzen içinde kendinizi ispat edebileceğiniz yeni bir dört senede ancak oluşabileceğini de sakın ola unutmayın.

            Bunları yazarken, sizden kapasitelerinizin üstünde beklentiler içinde olduğumuzu da sakın düşünmeyin. Biz sizlerin yeterliliğiniz, daha doğrusu da yetersizliğinizin farkındayız. Sizin milletinize, isteseniz de tam bağımsız bir Kemalist hükümet veremeyeceğinizin bilincindeyiz. Çünkü göbek bağınızın olduğu patronlarınızın size tayin etikleri oyun sahası ve süreler doğrultusunda oynamak zorunda olduğunuz da, elbette tarafımızdan biliniyor.

Bir kere siyasa oyuncuları olarak elbirliği ile emperyalist tarlasına dönüştürmüşsünüz ülkenizi ve 50’lerden bu yana biriken bu pislik, sizlerle de kuşkusuz bir dönemde temizlenemez. Türk atasız, atalar da Türksüz olamaz. Elbette toprağında bu işlerin üstesinden gelecek yeni atalarını da yine çıkaracaktır nasılsa, dünyada başka bir emsali olmayan bu Ulus. İşte olası bir tam temizlik de, ancak öyle bir ATA’sal liderin eseri olacaktır yine, Türk evlatlarının vatanında.

Bakın bakalım etrafınıza, Türk Ulusundan başka ataları olan başka da bir ulus var mı bu dünyada. Oysa büyük adam her ulustan çıkmıştır ve çıkacaktır da. Ne ki bu büyük adamların hiçbiri birer ATA değillerdir, olamamışlardır. İşte biz bu koca gerçeğin de tamamıyla bilincindeyiz beyler. Bu nedenle de sizden beklediğimiz sadece; dört yıllık bir koalisyon hükümeti oluşturarak, bol keseden salladığınız vaatlerinizi tutarak, ülkenizin kanayan yaralarına, hiç olmazsa bir dönem biraz merhem olmanızdır.

Bu nedenle de milletiniz son seçimde size bu görevi vermiştir. Şayet bu işe de yaramayacaksanız, ne halta yararsınız sizler. Yoksa yüce Atatürk’ün yüce Meclisini, her ipini koparanın kapağı atabileceği, Dingonun ahırımı sandınız.

            Ve bir şey daha unutmayın sakın: Kılıçdaroğlu’nun yüzde 60’ına karşılık, Davutoğlu’nun yüzde 40’ı var. Bu durumda Kılıçdaroğlu tok satıcıdır. Yani kaybedecek sadece Davutoğlu ve arkadaşlarıdır, bunu da hatırlatmış olalım. Aldığınız yüzde 40 sizi kazanan değil; ama daha önce tek başınıza hükümet olduğunuz için de, kaybeden taraf yapmıştır aslında. Sakın diğer varyasyonlara kulak asmayın. Çünkü aklın yolu budur, inanın. Ayrıca bir dört sene daha kazanarak, geleceğinize daha umutla bakabilecek olmanız, her şeyi birden kaybetmenizden, neresinden baksanız daha akılcı değil midir???


Sonuç: Kurtulun o halde kendi kendinize karabasanınız haline enayice getirdiğiniz, Erdoğan fobinizden biran önce. Bu da sizin sorununuzdur her şeyden evvel. Öyle ya neticede, Erdoğan’ı kendi başınıza saran sizlersiniz, başkası değil. Yani kendiniz ettiniz; ama yine de kendiniz bulmayın. Çünkü ucu bize de dokunuyor…
                                                                    
                                                                   Serendip Altındal




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder