10 Şubat 2015 Salı

PARALEL ÇİZGİ..

           Onlar kendi algılarını yaratmakta olsunlar, diğer yanda 2015 Şubat rüzgârı bize farklı algılar da taşıyor ama. Şöyle ki; farklı izlenimlerden çıkan sonuçlara göre, AKP bünyesinde muhafazakâr, aklı başında, ulusalcı, gelenek, görenek sahibi siyasilerden oluşan ve merkezi ağırlıklı bir çekirdek grup, köşeye sıkıştırıldığını hissediyor olsa ki, bir zamanlar hep birlikte salladıkları muhalefetten, birden neredeyse yardım aramaya başladılar.

            Onların içinde bulundukları şartların oluşturduğu sıkıntıya, aslında tarafsız birisi bile hiç zorlanmadan empati oluşturabilir. Dünün meclis üyesi, şimdilerin saraylısı Erdoğan'ın her ne pahasına olursa olsun, yeni siyasi iktidar süreci avansına ihtiyacı, hepsinden daha fazladır aslında. Eskiden Saraylı tabiri asiller için kullanılırdı. Şimdi ise ayağa düştü görüldüğü üzere.

            İşte bizim yeni saraylı çok iyi biliyor ki, iktidardan düştüğü gün, yüce divanda hesap vermeye başlayacaktır. Esasen bu nedenle de beş veya on yıllık, orta sahada çok daha serbest oynayabileceği yeni bir uzatmayı, muhayyel başkanlık ihtirasının arkasına gizleyeceği açıktır. 10 sene bu dile kolay. Kim öle, kim kala. Yoksa Sultanlık multanlık bahanedir. Ortadoğu ve küçük Asya'nın Sultanlardan neler çektiğini ve bu eski dolmanın, çakması da olsa Demokrasiyle tanıştıktan sonra, hedef bireyler tarafından artık hiç yutulmayacağını, kendisi de çok iyi bilmektedir şüphesiz.

            Ne var ki arkasındaki emperyalist oyun kurucularının da, aynı uzatmaya ve dolayısı ile de kendisine şiddetle ihtiyaçları vardır ve de bu durumun farkındadır anlayacağınız. Yani oyun daha başından itibaren ikili anlaşmalıydı ve öyle de devam edecektir. Bakmayın siz bizimkinin antiemperyalist tuluatına, usta oyuncudur kendileri. Kazlarını nasıl yolacağını iyi bilir kuşkusuz. 

            Bu oyun, tabiatıyla da bizim cenahta cambaza bak diyen dizi meraklılarının, ilgiyle izledikleri sürece devam edecektir de. Şimdi Haziran ayında bir devre arası vardır. Umarız ikinci devrede roller ve mevkiler değişir. Şayet bu devre aynen başladığı gibi devam ederse, sonuç bütün oyuncular ve izleyiciler adına öngörülemez neticeleri de beraberinde getirecektir.
 


            Klasik; ama daha farklı ve olmak veya olmamak adına radikal değişimlere gebe bir yeni seçim dönemine yaklaşırken, eski alışkanlıklardan şayet kurtulunamamakta ısrar edilirse, seçim sonuçları yine şimdiden bellidir diyebiliriz aslında. Maalesef mevcut olan kavrama özürlü, pasif muhalefetten, dijital ve manüel seçim manipülasyonlarını önleyebilecek yeni ve etkili girişimler yine gelemeyecekse, iyimser olmak yine aptallık olarak vasıflandırılacaktır hiç kuşkusuz. Unutulmasın ki seçim tabanı dahi halen yüzde ondur.

            Bu durum dahi seçmen ve adaylar lehine değiştirilememiştir. O halde aynı kuru sıkıya devamla ve eski tası eski hamamda kullanmaya ısrarla, ne kazanılacağı düşünülmelidir. Oysa bıçak artık kemiğin üstündedir. Şayet bu kara parti yanılıp da aynı oyuncularla bir kere daha iktidar olursa ve ilk önce de kendi saraylısından kurtulup kendi içinde bağımsız olamazsa, başta kendileri olmak üzere, hepimizi nelerin beklediğini, tanrı bile önceden söyleyemez.

            Ayrıca onursuz, kişiliksiz insan olarak yaşamanın, tedavisi olmayan sancısı, kendilerini olgunluk öncesi ruhsal bağlamda birer insan enkazına da dönüştürecektir ki, olgunluklarının hazin öyküsünü şimdiden yazabilmek hiç de zor değildir. Allah asıl onların yardımcıları olsun, başka da ne denebilir ki. Bakmayın siz pozlarına, afur, tavırlarına, kimlik sorunları olduğundan, kendilerine özgüven yaratmaya çalışıyorlar sadece, işte bütün numaraları da bundandır.


            Bu ülke ve yüce Türk Milleti eninde sonunda onlarsız da, tam tekmil kendi ayaklarının üstünde yine dimdik ve alnı yukarda yükselecektir nasıl olsa. Fazla da kafanızı takmayın. Yüzde ellinin ise onlardan nefret etmeye ihtiyacı yoktur aslında, onlara acımak varken. Netice de özürlü ve yetersiz olan onlardır siz değil, unutmayın...               
           
                                                                                         Serendip Altındal

Video Kanalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder