27 Ekim 2014 Pazartesi

SARAY MI DERGAH MI..

            Camiler iman dolu yüreğiniz dedir. Cami yapmaya ihtiyacınız yoktur diyen Hz. Muhammed'e rağmen, Müslüman geçinen bizim Badem spor, neden acaba gözüne kestirdiği her mümtaz köşeye bir cami kondurur. Bunu hiç düşündünüz mü? Sakla samanı, gelir zamanı mutat pratiği ile vakti geldiğinde onların yerine pahalı AVM'ler, rezidanslar kondurmak için.
          
            Çünkü gerektiğinde o camiler ve çevre alanlarına acilen el koymak, kolayca kitabına uyar ve zahmetsizdir. Ayrıca bu ihtiyaç fazlasının paralarını kimler ödüyor, diye sorgulamasını bilen vatandaşların da bir itirazı olmayacaktır nasıl olsa. Ya fanatik müminlerin itirazı olursa diye mi sormuştunuz. Haydi, canım geçiniz, dert ettiğiniz şeye bakın. Onları esasen adamdan saydıkları yok ki. Onlar sadece bağışlarını alıp mecliste ellerini kaldırmak veya sahiplerine reylerini atmak için vardırlar. Ayrıca bu camileri silme dolduracak ümmet mevcutları da yoktur nasılsa. Bilmem anlatabildim mi?


            Badem sporun manevi başkanı 29 Ekimde, saraydan ziyade kışlayı andıran AK dergâhta (pardon Aksaray’da) bir resital verecekmiş, meraklısına duyurulur. Ve orada Badem sporun lordlar(!) kamarasının yanında, prangalı medyanın teneke şövalyeleri ve çakma komutanlarla, bindirilmiş bürokratlar, levazımcı gugukçular, nasılsa hazır ve nazır olacaklar, boy farkıyla arz ı endam edeceklerdir. Her avantaya da balıklama daldıkları gibi.

            Çalıp söylesinler, gülsünler birlikte, aslında ağlanacak hallerine. Şayet işlerine yararsa, Uğur Dündar'ın aşağıda ki yazısını sağlık verelim. Okunması gerekir ve ibretliktir; ama onlar ön tasarımlı kafalarında parat olan takiye fontuyla okuyacakları ve yine anlamamaya programlı oldukları için de, yazının anlamı diğerleri gibi yine askıda kalacaktır şüphesiz.

            İlgili yazı: Bu yazıyı okurken çok şaşıracaksınız..

            Bu yazıyı okuduktan sonra hoşlarına gitmese de, yine de kafalarına soksunlar ki, Ak sarayları, kira bile ödemeyen şimdiki kiracısını çıkardıktan sonra, Pentagondan dahi büyük cismani yapısıyla, Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin Genel Kurmay Başkanlığının karargâhı olacaktır.
            Çünkü aslında yüce Türk Milletini temsil eden böyle bir yapı, ancak Atatürk'ün şerefli Türk Ordusuna yakışır. Yoksa bir kelleye verilecek, ya da zerzevat ağırlayacak bir misafirhane olarak bırakılamayacağı kesindir ve bu neviden bolca yapılan harcamaların parasını yok haliyle ödeyen bu millet için, hem taşınamayacak bir lüks ve hem de vebali ödenemez bir günah olur.

            Bizler ise aynı gün ve saatlerde, her halükarda Anıtkabir ve daha başka da mekanlarda, ahde vefa birlikteliklerinde, huşu içinde; ama çalıp söylemiyor, sadece yüreklerimizdeki kalıplaşmış Kemalist yemin, anlamlı sabır ve yeniden kavuşmanın özlemiyle, Çanakkale’ye, Conk bayırına, Sakarya tepelerine, Lozan'a ve ilk açılışa herzaman ki gibi, bu mukaddes günde yine empati köprülerimizi kuruyor olacağız.

                Cumhuriyet Bayramımız kutlu ve ebediyete nail olsun...

                                                                                                                 Serendip Altındal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder