1 Eylül 2014 Pazartesi

ARŞİV BELGESELİNİZ..

         Öncelikle Sayın Halit Narin ve Türkiye Tekstil Sendikasına; böyle değerli bir eseri toplum paylaşımına sundukları için sonsuz teşekkürlerimi arz etmek isterim. Bilhassa da sınırlı sayıda basılan, böylesi tarihi değeri çok yüksek olan bir belgeyi, almak isteseler de piyasada bulamayacak veya bulsalar da belki de maddi imkânsızlıkları nedeniyle alamayacak olan gençlerimize, kendimi yine ve yeni bir ahde vefa ödevine adayarak, armağan ediyorum.

           İlişikte ki eserin orijinal eski Türkçe aslından yeni Türkçeleştirilmiş nüshasını, dijital belge (içinde araştırma yapılabilir) suretine getirerek, özellikle de Atatürkçü gençliğimin arşivine sunuyorum. Herhangi bir maddi menfaat amacım olmadığı için, piyasada satılmayan bu kitabın telif haklarını da ihlal etmediğimi, dijital kitabın ilk defa dağıtımını yaptığım bu yazımla da özellikle belirtmek isterim.

            Kendi adreslerine de benden sonra dağıtım yapacak olan dostlarım, herhalde aynı esaslara sadık kalacaklardır. Bu paylaşımlar bilhassa kısıtlı bütçeli ve anavatanlarında yokluklarla mücadele eden gençlerimiz için büyük önem taşımaktadır aslında. Tarihi belgeler, tarihi bulgular gibidir. Asla toprak altında veya kapalı dolaplarda, kitaplıklarda kişisel ya da kurumsal menfaatler nedeniyle kullanılmak amacıyla muhafaza edilemezler. Hemen toplumla paylaşılmalıdırlar. İşte bu nedenle Sayın Halit Narin ve arkadaşları önemli bir iş başarmışlar ve her türlü övgüye de hak kazanmışlardır.

            Bana gelince, elbette böylesi zarif bir duyarlılığa, duyarsız kalamazdım. Saniyelerde ciltleri yutan devasa tarayıcıların kullanıldığı bir Net dünyasında; 735 sayfayı tek tek ve ağır ofis tarama cihazımla tek başıma elden geçirmek ve tarama hatalarının üstüne üstlük; orijinalinde bile bolca rastlanan hataları elimden geldiği kadar düzeltmeye çalışırken de, neler çektiğimi ben bilirim. İnanın yeni ve aynı büyüklükte bir eser veya hayli karmaşık bir ERP programı yazmaya kalksam, asla bu kadar zorlanmazdım.

            Ne ki amaç aziz önderin, bana göre özelleri itibarıyla da, Nutuktan bile önemli, bilinen tüm görüş ve tarihi söylevlerinin yer aldığı böyle değerli ve kapsamlı bir eseri, özellikle de bugünkü mevcut, kol ve kanatları dışa bağımlı sistemin yokluk içinde bıraktığı vatanlarında; ama bağımsız geleceğimizin fundamenti olan çocuklarımızın arşivleriyle buluşturmak olunca, aldığım keyif çektiğim her sıkıntıya değerdi.

            Dosyayı mesaj eki halinde yollarsam bazı servis sağlayıcılarında ve şirket serverlarında, dosya boyutu (23 MB) nedeniyle sorunlar oluşacağından, dijital kitabı aşağıda ki paylaşım adresimden direk olarak okuyabilecek veya bilgisayarlarınıza da yükleyebileceksiniz.

            Bağlantı adresi:  Atatürk'ün Görüş ve Direktifleri..

                    

Dipnot:
            Bütün titizliğime rağmen kitabı oluştururken, kaçınılamaz bazı hatalarımdan dolayı
            lütfen kusumu bağışlayın. Siz nasıl olsa onlarla da eserin üstesinden
            gelebilirsiniz. Yerimde olsa Atatürk'de aynı şeyleri, size güveni tam olduğu için
            - ki hepsi kitabın içinde - önce de söylediği gibi, yine söylerdi sevgili gençler...

                                                                                                                                                                                                                                                                   Serendip Altındal

Özün Kişiliğinin Aynasıdır...
serendipaltindal.blogspot.com
serendipaltindal@gmail.com
Video Kanalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder