11 Haziran 2014 Çarşamba

ONUR MESELESİ..

            Yazının başlığına onur meselesi dedik; ama hangi onur. Kim kaybetmiş de onlar bulmuş. Güney Doğumuzda bir takım besleme kapı kullarının kıçına tutunup federe Kanton sevdasında olan ve vatandaş dediğimiz aslında hepsini beslediğimiz (ki kaçak elektrik borçlarını bile yok halimizle ödüyoruz) sağduyusuz safdiller var ki hiç sormayın. Ulan oturun oturduğunuz yerde. Açın gözlerinizi de önce çevrenizdeki Amerikalının elini attığı tüm topraklara bir bakıverin.
         Hangisi iflah etti ki, bakın da görün sizin gibilerden olma bahtsızlığına düşürdüğünüz evlatlarınızın ve kendi gelecek melalinizi. Vaktaki bu maya tutsa bile bilin ki yarın, bugünün Filistin inden bile daha acınacak bir duruma düşersiniz. Ve tüm emperyalist dolmuşuna binip de sürüden ayrılanların başına neler geldiğini bana değil, tarihe sorun. Kapı gibi yüce bir devletin vatandaşlığını rafa kaldırıp, idüğü belirsiz çapulcular kervanından nasıl bir gelecek beklediğiniz ise, inanın embesiller için dahi soru olmaz.

            Sizler idrak özürlü de olsanız, sizin gibi ahde vefa yoksunu nankörlere bile vatandaşım diyerek bağrına basıp güvenliğinizden kendisini sorumlu tutan yüce bir Türk ulusu var iyi ki arkanızda. Nasıl olsa sizleri yine, vaktiyle de olduğu gibi, emperyalistinizin size reva gördüğü kadersizliğe terk etmeyecektir. Ama dikkatli olun da onunla da papaz olmayın. Zira size kızıp da bu defa "Allah belanızı versin, ne haliniz varsa görün" diyerek vatandaşlığından çıkarırsa, hapı yuttuğunuzun resmidir. Hoş eninde sonunda çalacağınız kapı yine Türk'ün kapısı olacaktır. Ne var ki o zaman da verilenle yetinmek zorunda kalırsınız. Bunu da bir düşünün, vatandaşlığınızın kaybı ayrıca size neler kaybettirecektir. Bir anda vatansız kalıverdiğinizi anlar ve tıpkı korkulu bir rüyadan silkinerek uyanmış gibi hissedersiniz kendinizi. Ki hiç tavsiye edilmez.

            Çok bel bağladınız ve sizi ömür boyu besleyeceğini düşündüğünüz Amerikalı ise, bugün artık kendi ülkesini bile savunabilecek durumda değildir. Sadece bütün yaptığı, gece gündüz karşılıksız bastığı ve artık dünya üstünde bile itibarı kalmamış Dolarları ceplerine doldurduğu çapulcu, lejyoner çetelerini oraya buraya sürerek dünyayı karıştırırken, son bir gayretle kendi ömrünü uzatmaya çalışmak. İşte büyük Amerikan gerçeği budur, bugün artık. Hoş sizi bir süreliğine beslese bile, bilin ki her hayat kadınının sadakati kadarlık bir süre olacaktır bu. Yani ilk yeni müşteriye kadar. Diğer yandan baskı yiyen ve Tayyiplerin şerrinden korkan milli sanayiciler de bir süreliğine daha, kendilerine hiçbir getirisi olmayan bir bölgeye yatırım yapacaklardır. Pekiyi el mahkûm; ama ya Tayyiplerden sonra, herhalde bütün maymunların gözleri yine bir anda açılıverecektir.

            Bir de karargâh nöbeti esnasında, canından önce savunması gerektiği bayrağını, sefil piçlerine kaptıranlar var ki, gaflet ötesi, tam bir liyakatsizlik ve vatana ihanetle eşdeğerli, askeri jargonda ise çok ağır bir suç olarak betimlenir. Hele seferi durumda olmuşsa, cezası derhal kurşuna dizilmektir. Kendi nöbetimde böyle bir durumla karşılaşsaydım, şerefim üzerine and içerim ki, o direğin üstündeki, çocuk yaşta bebe bile olsa tereddütsüz zımbalardım, biline.

         Biz burada garip nöbetçiyi bile eşyanın etik kuralı ve tabiatı nedeniyle, kurşuna dizmekten bahsederken, hele komutanına ve o "GENKUR'un başındakine ne yapılmalıdır" sorusunun cevabını ise yorumlarınıza bırakıyorum. Çünkü çok iyi biliyoruz ki, beyinin bekçi köpeği bile daha fazla onur taşırdı. Hele birde böylesi bir zatı evladiyeliğin, Çanakkale de "ben size ölmeyi emrediyorum" diyerek İstiklal harbinin de kazanılacağının, sanki daha o zaman müjdesini veren, emsalsiz bir liderin emir komuta zincirinde olduğunu bir an düşünürsek; bu herhalde abes bile olamazdı. Neyse unutun gitsin. Başbakandan bahse ise hiç gerek yok. Çünkü değmez...
                                                                                                                                                                                                                                                               Serendip Altındal

Video Kanalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder