17 Haziran 2014 Salı

BUMUYDU..

            CHP’liler neler oluyor sizin mahallede. Müsaade buyurunda aile geleneği itibarıyla yüce Atatürk’ün CHP’si ile büyümüş bir vatandaşınız ve seçmeniniz olarak bu soruyu sorma hakkım olsun. Bunca zamandır ketum bir inatla sakladığınız adayınız bumuydu? Kuş mu, civciv mi çıkacak derken, birde baktık yumurta çatlamış ve umutlar da piç olmuş. Aman ki ne aman. Yazık ki, hem de kaymaklısı…
           
            Yani sonunda göstere göstere, sizlerin de mi kanınıza girdiler. Bu kadar mı içiniz boşalmıştı artık, yazıklar olsun. İnkılâpçılıkta, Atatürk’ün yolundan sapan Terakkiperver fırkaya bile rahmet okuttunuz. Herhalde artık bundan sonra sadece Tayyipler değil, hepiniz siyaseti bırakınca bu ülke huzura kavuşacak anlaşılan.

            § Biz fevkaladeden alınan, kanuni olan tedbirleri, hiçbir vakit ve hiçbir suretle, kanunun üstüne çıkmak için vasıta olarak kullanmadık. (Mustafa Kemal, Nutuk s. 541 1927).

            Derken, dünyada hangi diktatörün bunları söyleyebileceğine de empati oluşturan Atatürk gibi bir istisna lideri bile, diktatör olarak tanımlama gafletinde bulunan 360 derece Makyavelist Erdoğan’ın önüne; bula bula Türkiye Cumhuriyetinde tanınmayan, Kahire doğumlu ve dışarıda okumuş, yaşamış ve uluslar arası organizasyonlarda uzun yıllar görev almış bir adayı, tavuk yemi gibi atıveriyorsunuz. Türkiye Cumhuriyetini temsil edecek bir çatı adayının, önce bütün Türk Milleti tarafından tanınması, benimsenmesi ve tarafsız; ama milli birlikçi, Kemalist bir saygınlık kazanmış olması gerekmez mi?
            Muhafazakâr adam senaryonuz da netice itibarıyla elinizde patlayacak gibi gözüküyor. İsmini dahi yeni duyduğum, sadece kronolojik verilerini okuduğum birisi hakkında ne olumlu ne de olumsuz bir şey söylememe etiğimi, tenzih ediyorum kuşkusuz. Ne ki, AKP tabanından da - ki parti içinde de bir çoğunluğun, RTE destekçisi olmadığı biliniyor - belki destek alırız umudu ve önerisiyle - ki bu önerinin kimden geldiği sizce malumdur!!! - ABD BOP genetiğindeki kurmaylardan birini, Çankaya adayı yapmakla acaba kendinize ve ülkenize neler kazandıracağınızı(!) düşünüyorsunuz. Yoksa “temelsiz çatı olur mu?” diyen Erdoğan’a bu durumu, kuşlar daha önceden duyurmuşlar mıydı acaba? Çünkü kopyacılarının o lafı boşuna söyletmedikleri de malum…

            Gel de şimdi Perinçeğin alnından öpme. Adam son konuşmasında; "IŞİD'ı Irağa sürenler, Ekmeleddin İhsanoğlunu da Türkiye’de devreye sokmuşlardır" ifadesi bağlamında, olayın aynı zamanda Kemal Derviş emsali de olduğu şeklinde yorum da yapmıştı. Ki adı geçen muhteremin sadece UNESCO çalışmaları ele alındığında, emperyalist kaşığını ziyadesiyle yaladığı da anlaşılıyor aslında. Yani bağımsız adayınızı bile kendi adınıza seçemiyorsunuz. Bu demek oluyor ki, sahipleriniz hep yularınızdan çekmelidir. Yenileri bilmem; ama içinizde çok sayıda eski CHP'linin de bu görüşlere iştirak ettiğine fazlasıyla inanıyorum.

            Diğer yandan da Irakta ki Türkmen kardeşlerimize yazık oluyor şüphesiz. Türk'ün Türk'e el uzatmaması kalleşlikten de ötedir ve hiç affedilemez. Ama ne yazık ki, bugün Türkiye Cumhuriyetinin başında olanlar Türk'üm diyemeyen ve Türk’le sorunu olan adamlar oldukları için suçlu onlardır. Yoksa bizatihen biz Türkler değil. Ne var ki sizlere de akıl erdirmek mümkün değil kardeşler.
            Böyle karışık bir bölgede yaşıyor, böylesi sıkıntılarla iç içe aile sarmalındasınız; ama hala kendi kendinizi korumaktan acizsiniz. Adam gibi bir milis gücünüz bile yok; ama Türküz diyebiliyorsunuz. Bilin ki bu da Türk kimliği taşıyanlara hiç yakışmaz. Ulan katillerinizin önüne kurbanlık kuzular gibi yatı yatıveriyorsunuz. Nasıl olsa yolcusunuz, götürsenize bir kaç puştu da beraberinizde. Eğer hedef mankeni gibi vurulanlardan her biri, beraberinde iki hergele götürseydi, diğer kardeşlerini vuracak adam bile kalmazdı be ortalıkta.

            Canınız bu kadar ucuz mu, yoksa sizi kiloyla mı satıyorlar? Silah atmasını bilen de mi yok aranızda da komşudan medet umuyorsunuz. Biraz da siz yürek ortaya koyun ki, komşu utancından el uzatsaydı bari. Çünkü Türk'üm diyebilenler, yürekli adamı severler. Ayrıca karşınızda ki çapulcular çoğunlukla Avrupa atıkları, işsiz güçsüz takımı, parayla alınmış Gâvurlardır. Bakmayın siz Müslüman ayağına. Bir kaç tanesini temizleyip siz de onların çıplak ölülerine baksanız, muhtemelen çoğunun sünnetsiz olduklarını da göreceksiniz.
            Çünkü hiçbir Müslüman ki hangi mezhepten olursa olsun, yamyam olamaz, ölü kafalarıyla top oynayamaz. Bu İslam doğasının tabiatına aykırıdır ve ölülerin sırtından da şov yapmaz. Hele Sözcüde ki son katliam resimlerine bakınca sanki kâbus gibi, 1700 aslan gibi adam, 3 paranoyak, aslında kendi kıçından korkan eşkıya tarafından delik deşik ediliyor, adam olana çok yazık. Oysa ölüleriniz bile o hayvan sürüsüne yetmeliydi aslında. Hele de gerçekten Emmioğlu iseniz. Çünkü işin aslını bilenler Türk'ün ölüsünden bile korkarlar.

            Her Ulusun can güvenliği kendi sorumluluğundadır. Can güvenliğini sağlayamayan toplumlara ulus denmez. Onlar canlarını kasaplarının insafına terk etmiş kurbanlıklardır olsa olsa. Yoksa siz de karıncaezmez, çiçek çocukları yerleşkesisiniz de, Türk'üz diye bizi mi kafaya alıyorsunuz. Nasıl güvenlikçiyse sizinkiler; kendisine canlar emanet edilmiş güvenlikçi, son mermisini kendisi için saklayan ve gerektiğinde de kullanarak düşman eliyle ölmeyen adama denir.
            Bu durumda hamaset hayranı bizim çocuklar da belki galeyana gelir, gönüllü olarak size yardıma koşarlardı mutlaka. Sayılamayacak kadar çok örneğimiz arasından; tıpkı bir zamanlar İstanbul da, terörist baskını yiyen; ama aslında yok olası Amerikan konsolosluğunda, kendilerine emanet edilen canlar uğruna kendi canlarından olan bizim aslan parçası güvenlikçilerimiz gibi demek istiyorum yani, anlatabildim mi???
           
            Son söz değil; ama son dua olsun: Allahım ne olur beni yanıltmış olsunlar da, yukarda yazdıklarımın hepsini yutmak zorunda kalayım. Ne ki, yanılmam imkânsız görünüyor; ama şayet yanılırsam, yemin ederim ki içinizde en bahtiyar ben olurdum. Çünkü konu vatanımsa, gerisi benim için tevatür bile olamaz.

                                                                                  Serendip Altındal



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder