25 Ocak 2014 Cumartesi

APTALLAR MÜZESİ..

             Dün Ulusal Kanalda tesadüfen izlediğim bir konuşmada, kanımca TÜBİFED üyesi bir genç adam, yeni Internet yasakları hakkında açıklamalarda bulunuyordu. Kendisini dinlerken, güleyim mi, ağlayayım mı bilemedim doğrusu. Bilişim görevlisi delikanlının, söylediklerini, söylemediklerini belki de bilemeyeceklerini düşündüğümde, konunun ilk aklıma düşürdüğü, ülkemizin yakında, bu işten büyük rantlar elde edilebilecek bir HACKER cennetine dönüşeceği idi. İnanın bu enayiliğin, sahiplerine hiç bir getirisi olmayacağı gibi, taşıdığı borç yüküyle yamalı bohçaya dönmüş ülkeme, yeni bir yüksek maliyetli Internet borç yaması daha ekleyecektir.

            Ne diyelim içi boşalmış kafaların bu son icadı, vatana millete hayırlı(!) olsun. Şöyle ki; start aldıktan sonra kuantum evreninin sonsuz boşluğunda, dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkan 'BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ', bundan sonra artık galaksiler arası seyahatinde dur durak tanımayacaktır. Hele de işin dozunu kaçırıp, yasak üstüne yasak getirmeye kalkan yerel veya uluslararası tüm teknolojik tiranist engeller, her zaman sadece provokasyon üretecek tezlere, bu tezlerde derhal antitezlere ve onlarda sonuçta çıkış noktalarını imha eden teknolojik bumeranglara dönüşecektir.
            Bu olgu da sonuçta neden olan sahiplerini, olsa olsa 'Tarihin Aptalları' müzesine taşıyacaktır. Bu durumda, bileşkesi olan yolsuzluğun, soysuzluğun, erdemsizliğin giderek 'YOKLUK' ile kesişeceği o kritik nokta ise, bizim tarihi aptallar için, herhalde trajikomik son bir ödül(!) olacaktır. Siz bu yazdıklarımın altını yine de çizin. Çünkü bu yazımı okumuş olanlar, saati çaldığında, şayet hayatta isem nasıl olsa kulaklarımı çınlatacaklardır. Bir ilave daha yapmak gerekirse; suratları yıkanabilir duvar kâğıdıyla kaplı bu yüzsüz adamlar, yasağı uzatarak Hacker’lerden avanta istemeye kalkabilirler de, hatta belki de çoktan ortak olmuşlardır bile. Bakın biz söylemiş olalım da!

            Sözün özüne gelince; kısaca "BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ" hiç bir yasak ve engel tanımaz. Yaklaşık 45 yıllık bugün emekli bir bilişim profesyoneli olarak, size garanti de verebilirim bu hususta. Esasen ona yasak getirmeye kalkan, Şeytanı provoke ederek adeta ona davetiye çıkarıp, tarafından delik deşik edilmesinin de önünü kendi eliyle açan ahmaktır. Bu durumun adı ise, bahsi geçen hele bir iktidarsa yaptığı, çağdaş dünyada, kendi adına müzelik bir aptallık olmaz da ne olur. Ayrıca dış ödeme açığı tahammül hudutlarını aşan yurdumuza, maliyeti oldukça yüksek ek bir borç yükü bindirmesi de, götürüsünün artısı olacaktır. Ha bu arada, yeni Wikileak operasyonlarına da şimdiden hazırlasınlar muhteremler kendilerini…

                                                                                              Serendip Altındal



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder