19 Kasım 2014 Çarşamba

AYAKTA KESTİRENLER..

           Ne biçim iştir, nasıl kafadır, anlaşılır gibi değil. Sonradan olma Saraylı bir laf sokuyor, hemen üstüne atlıyorsunuz. Veya deli kuyuya yapıyor, acep ne attı diye hepiniz balıklama peşinden dalıyorsunuz. Yahu işiniz mi yok be biraderler, hemşireler. Yoksa yatmaya bile vaktiniz yokta, ayakta mı kestiriyorsunuz. Vallahi yaptığınızı sandığınız veya şayet bu işe angaje de değilseniz, aslında nasıl yüksek atlatıldığınız, akıllara zarar veriyor ve gülünsün mü ağlanılsın mı da bilinemiyor.

            Zaten adamın işi bu, daha doğrusu da misyonu; sanal gündem yaratmak ya da gerçek gündemi sürekli çarpıtmak. Küreselci patronun kendisine biçtiği görev bu. Ki artık silahla gelmeye yürekleri yetmeyen; ama bu defa sahte Müslüman kimlikli yeni Haçlılar, bizi birbirimize sinsice düşürerek, sessiz ve derinden; ne var ki uygun adım, Anadolu pastasının bölüşülmesi hedefine, açık ifadeyle de yeni Sevr oldubittisine odaklanabilsinler. Ve işin trajikomik yanı ise, adamın bir ayağı çukurdayken bile hepinize yetiyor olması, el insaf. Buna da gülünür işte.

            Çünkü bakıyorum da, size bırakılmış figüran rolleri bağlamında, arada sıradaki olası doğru haberciliğinize de el konulduğu için, muhtemelen de önünüze atılan yemlere gönüllü atlayarak, aslında hep birlikte bu tuzağa düşerken, sizden medet uman naif vatandaşlarınızı da sukutu hayale uğratıyorsunuz.


            Yahu bırakın artık bu yeni saraylının her uçurduğunu ciddiye almayı da, boşuna şişinmesin. Artık ignore edin onu da, biraz da kendisi kaşınmaya başlasın, sıkıntıdan sarayında parmak çevirip ya da burnunu karıştırıp otursun. Neticede düşsün milletin yakasından artık.

            Adamın her zırvasını ciddiye aldıkça, havaya sokuyor şişirip duruyor, ülkenin başına da bela ediyorsunuz. Ulan ülkesinin dışında, adı çocuk mizahlarına bile malzeme olan bir adam, hepinizle dalgasını geçiyor, kafa buluyor. Sahneden sahneye geçiyor. Bunu yaparken de rolünü bile ezberlemesi gerekmiyor.

            Çünkü oynaması gereken her sahnenin tiradı, önüne prompterinden yazılı olarak geliyor nasıl olsa. Ve sizi inadına sürekli kaşıyor, siz kaşındıkça da, o kıs kıs gülüyordur halinize inanın. Uyanın artık! Millet uyuyor diyerek kendinizi aldatmayın. Milletten önce sizlerin uyanması lazım, zira bu kafayla yol alamazsınız ve kendi başınıza yumurtanızdan bile çıkamazsınız. Ve bilin ki bu millet sizlerden çok daha uyanık.


            Ülke her geçen gün daha bir batarken, işçi, emekli, esnaf inim inim inlerken, işsiz gün be gün ümidini yitirirken, sınırları inşaat eleğine dönmüş ülkemde teröristler ve çapulcular tavana vururken, yaparken, ederken, olurken vs. vb. sizlerin uğraştığı gündemlere bakın.

            Amerika'nın da, İspanyol Kristof'un da, Küba’da ki olmayan camiin de canı cehenneme, sen önce ülkene, yaşadığın sorunlarına bak. Artık topun ağzındasın, durumunun farkında mısın? Hala kör Niyazi gibi, küt iğneye iplik geçirmeye çalışıyor, kendine güldürüyorsun. Uyan artık arkadaşım, kardeşim, evladım. Hem de Kürt maskeli ve şayet onun döneminde yaşamış olsalardı, asil bedeninin mutena bölgelerinde kılı dahi olamayacak ve adam olabilsinler diye demokratik insan hakları verdiği, kanı kokuşmuş, şerefsiz, pespaye Ermeni diaspora piçleri, yüksek onuruyla kurduğu meclisinde bile yüce Atatürk'üne dil uzatıyorken.

            Ayrıca böylesi şerefsiz hergeleler, Osmanlı ümmetinde vatandaş kimliksiz ve değersiz varlıklarıyla, bu aşağılık duygulu, depresif hezeyanları, saraya karşı zırvalayacak olsalar, tedaviye alınmak yerine; acaba en yakın köşe başlarında içi boş kellerini, cellâtlara terk etmek zorunda kalmazlar mıydı? Aslında, sürekli Atatürk’le alıp veremediği olan bu içi boş teneke kutuların, değil Atatürk'e medyunu şükran olmak, mezarında onun mübarek kıçını bile yalasalar, hakkını ödeyemeyeceklerini de asla unutmamaları gerekir...
             
                                                                                                                                                                                                                                 Serendip Altındal

Özün Kişiliğinin Aynasıdır...
serendipaltindal.blogspot.com
serendipaltindal@gmail.com
Video Kanalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder