24 Nisan 2013 Çarşamba

MİLLİ KURULTAY..


           
   Önce gelin hep beraber o son mısrayı birlikte söyleyelim:
           Hakkıdır hakka tapan milletimindir İstiklal...

            Ankara da, açılışı yapılan ve akşama kadar süren Milli Kurultay dan  bir alıntıyla günümüze başlarken, onbinlerce yılın küllerinden, en sıkıntılı günlerinde bile yeniden yeşermeyi bilmiş Türk evladının, aslında en büyük sorunu, yedi düvelle değil, bizatihen kendisiyledir. İşte düşmanları da en fazla bu özelliğine oynamışlardır esasen. Nedir bu özellik:
            O hep başı yukarıda, hak, adalet ve sapına kadar delikanlı kalabilmenin dışında başka erdem tanımayan, doğuştan özgür, yerinde dünya tatlısı sevecen, icabında İblise bile kan kusturan korkutucu kişiliği var ya; işte hep bu yanı, bir yanda kendisini yüceltirken, zaman zamanda başına dert olmuştur. Çünkü çok büyük imparatorluklar kurduğu onurlu tarihinde, tek dünya devletini de kurabilecekken, korkusuzluğu’nun, özgüveni’nin kendisini aşırı iyi niyetli yapması ve herkesi kendisi gibi kabul etmesi nedeniyle de, hep içine sokulan nifakçılarla milli birliği bozularak, koca imparatorlukları, düşmanlarınca beyliklere dönüştürülmüştür. Muhteşem tarihi, buna emsal sayısız örneklerle doludur.
            İşte bu yanlarını da ezberlemiştir düşmanları. Ve artık İblisle de yeniden hesaplaşmaya hazır olduğunun da farkındadırlar muhtemelen bu yüzden.

            Yaşlı, genç, kadın, erkek tüm katmanlarıyla şimdi yeniden İstiklal döneminin kuvvacı coşkusunu yakalamış olan Türk Ulusu, artık neresinden baksanız, Misakı Milliyesinin o özünü titreten ihtişamlı ruh haletini de, taşımaya odaklanmıştır. Ve çok iyi de algılanmalıdır ki, bundan sonrası tufandır artık açıkta kalanlar için.

§  Atatürk diyor ki:
Yurt toprağı! Sana herşey feda olsun. Kutlu olan sensin. Hepimiz senin için fedaiyiz. Fakat sen Türk milletini ebedî hayatta yaşatmak için feyizli kalacaksın. Türk toprağı! Sen, seni seven Türk milletinin mezarı değilsin. Türk milleti için yaratıcılığını göster. 1930 (Afet İnan, Atatürk Hakkında H.B., S. 295)

            Beş milyon yaşında olan ve ancak 4.997.000 yıl kadar sonra uyanıp tanrıyla aldatmaya başlayan Homosaphien türünün, ilk uyanıklarından olan, Musanın çocukları Yahudilerle, bugün lobilerinin çınar olduğu ABD ile ortak çabayla sunmaya kalktıkları, ‘Yeni Dünya Düzeni’ adlı oyunun sahnesine tekmeyi basıp, perdesini de başlarına geçirmeye hazırlanan Çılgın Türkleri, çok yakında yine aynı sahnede izleyeceksiniz.
Ve o sahnede yeniden “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh da vatandır” mesajıyla yer almadan önce, kendilerine verilecek görevleri almak üzere, Ankarada ki Milli Kurultaydaydılar yine, Çılgın Türkler’in öncüleri.

Gelin o halde hep birlikte adımıza ve de şanımıza en çok yakışan o muhteşem mısrayı, bir kere daha birlikte haykıralım.

HAKKIDIR HAKKA TAPAN MİLLETİMİNDİR İSTİKLAL”…

Serendip Altındal



           



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder