10 Ağustos 2014 Pazar

DİK DURDUM..

          Onurlu, vakur, devlet sorumluluğu bilincini, bir müktesep hak olarak her zaman gururla taşımış Türkiye Cumhuriyeti Vatandaş bireyi kimliğimle, bugün şortumu, fanilamı üstümden atıp, ciddi bir kıyafetle ve saygı içinde her zaman ki gibi sandığa gidip reyimi kullandım. Daha önce de savunduğum gibi reyimi, zorunlu şartlar gereği, her ne kadar asal adayım olmasa da, yine de paşa paşa Ekmel biradere verdim.

            Bulunduğum yörede, kendi adıma yaptığım hesaplamayı yurt geneline yaydığımda, bende genel katılım yüzdesinin çok düşük olduğu kanısı uyandı. Bu durumda da aklıma gelen sorular şunlar oldu.

            a) Vatandaş idrak dumuruna uğramış ve durumun ciddiyetinin hala farkında değildir - ki buna Tayip seçmeni, yandaşı ve ülkenin diğer tüm Obamatikleri dâhildir -.

            b) Vatandaş Türk kimliğini inkâr eden bir ruh haleti ve hasletiyle havlu atmış, her kucağa oturmaya evet diyen sokak fahişelerine, transseksüellerine, ahlak yoksunlarına dönüşmüştür artık.

            c) Vatandaşların büyük çoğunluğu yanlış yapmış olsalar da, yine de sukutu hayale uğramış olmanın ruh haletiyle sandığı boykot etmişlerdir - ki umarım böyle olmuştur, çünkü diğer şıklar var sayılandan da öte vahimdir -.

            73 yaşımın bütün sorumluluk bilinci ve gençlik ateşiyle, her şeye rağmen sandık görevini yapmış olmanın da vicdan rahatlığı içinde ve sadece "c" şıkkını ciddiye alarak bu şıkka girenlere şimdi soruyorum:
            Kendi adıma vicdan huzurumu çocuklarım ve torunlarımla paylaşırken; onlara sorumluluk bilinci kutsiyetinin liderliğini ve dik duruşunu - yıkılmadım ayaktayım diyerek ve insani egomu da bir kenara fırlatıp - bizatihen ispatlıyorken, siz nelerinizi kendi halefinizle paylaşacak, onlara sadece egolarınızın yok olası önemini mi ispat etmeye çalışacak, onunla mı selef olacaksınız acaba...  

Dipnot:
            Bu yazıyı tarafsız olmak adına, seçim neticelerini öğrenmeden önce paylaşmaya bilhassa özen gösterdim. Ayrıca söylemeye gerek yok. Cevap hakkı nasıl olsa bakidir. Ve bu da tenzih edilir şüphesiz.

                                                                                                   Serendip Altındal

Video Kanalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder